Home

Welkom bij Shuttel

Shuttel is de nieuwe, flexibele alles-in-één-kaart die toegang geeft tot alle vervoer en feilloos uw hele reisadministratie online bijhoudt. Dus nooit meer gedoe met lange rijen, bonnetjes en declareren.

Hoe werkt Shuttel?

Activeren

Heeft u de brief met uw Shuttel kaart ontvangen? Zorg dan dat u de kaart snel activeert. Het gaat als volgt:

  • Ga binnen 10 dagen na dagtekening van de brief naar mijn.shuttel.nl en volg de instructies. Of bel met de klantenservice van Shuttel: 088 – 934 34 54. Houd uw kaart bij de hand.
  • Vanaf twee dagen nadat u zich online of telefonisch heeft aangemeld, kunt u de kaart activeren bij een ophaal- en oplaadautomaat.
  • Houd de Shuttel kaart voor de kaartlezer.
  • Kies ‘Ophalen bestellingen’ en volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Kijk op www.ovchipkaart.nl/adresvinder voor een automaat bij u in de buurt.

Reizen: in- en uitchecken

Het reizen met OV werkt via in- en uitchecken.

  • Inchecken: aan het begin van uw reis houdt u de Shuttel kaart tegen het scherm van een poortje of een kaartlezer, die u herkent aan het logo van de OV-chipkaart. Vervolgens opent het poortje of geeft de kaartlezer een toegangssignaal en brandt er een groen lampje.
  • Uitchecken: aan het eind van de reis houdt u de Shuttel kaart weer bij een poortje of een kaartlezer om uit te checken. Het instaptarief, min de reiskosten, wordt op uw kaart teruggezet. Vergeet niet uit te checken, anders bent u het instaptarief kwijt. U kunt het teveel betaalde geld terugvragen via een claimformulier bij het desbetreffende OV- bedrijf.

Kaart vergeten?

Als u uw Shuttel kaart bent vergeten, vergeet dan niet bij de chauffeur of automaat een regulier kaartje kopen. U bent zelf altijd verantwoordelijk voor een geldig vervoersbewijs. Eventuele boetes komen voor uw eigen rekening.

Altijd voldoende saldo

Nadat u de Shuttel kaart eenmaal geactiveerd heeft, zorgt uw werkgever dat er altijd voldoende saldo op staat. U hoeft het saldo dus zelf niet aan te vullen.

Persoonlijk

Uw Shuttel kaart is persoonsgebonden. U kunt deze dus niet uitlenen aan collega’s. Afspraken over het gebruik van Shuttel maakt u met uw werkgever.

Inzicht in reisgegevens

U heeft online inzicht in uw reisgegevens. Ook uw werkgever krijgt een specificatie van de gemaakte reizen. In het portal kunt u achteraf aangeven of uw reis zakelijk of privé was. Reizen die privé zijn worden via uw salaris verrekend.