Overzicht

Eén kaart, één factuur: hoe Nextview Consulting Shuttel gebruikt

Case study 20 december 2022 Leesduur: 0 - 1 minuten

Als Senior Manager of Staff is Nienke van Es iedere dag bezig met het reilen en zeilen van de consultants bij Nextview. Het bedrijf bestaat In Nederland uit zo’n 110 werknemers, die veel reisbewegingen maken. Om meer flexibiliteit, overzicht én duurzaamheid te bewerkstelligen maakt het bedrijf sinds een aantal maanden gebruik van Shuttel.

“Nextview is een toonaangevende, onafhankelijke Salesforce Partner voor Noord-, Midden- en Oost-Europa”, legt Nienke uit. “Wij helpen onze klanten met digitale transformatie door het combineren van customer experience en Design Thinking methodologieën. Daarvoor hebben wij in Nederland, Duitsland, Polen en Tsjechië zo’n 200 mensen in dienst. Omdat onze consultants vaak bij klanten komen, is het noodzakelijk om een goed systeem te gebruiken dat ervoor zorgt dat mobiliteits- en duurzaamheidsdoelstellingen makkelijk behaald kunnen worden.”

Mobiliteit is veranderd
Niet alleen de mobiliteit van de werknemers van Nextview was een de reden, ook de veranderingen in de mobiliteit speelden een rol bij de keuze voor Shuttel. Nienke: “Mobiliteit is de afgelopen tijd -sinds Covid- erg veranderd. Niet zo lang geleden was het vanzelfsprekend dat iedere consultant een leasewagen had, nu is het hybride werken versneld ingeburgerd geraakt. Die ontwikkelingen zorgden ervoor dat we op zoek gingen naar een systeem dat dit beter ondersteunt. Zo kwamen we uiteindelijk bij Shuttel uit.”

Nienke van Es, Senior Manager of Staff, Nextview

“Een groot voordeel van het gebruik van Shuttel is de vele mogelijkheden en de flexibiliteit die het biedt”, vertelt Nienke. “De leaseauto is nog zeker niet de deur uit, maar met Shuttel kun je ook andere vervoersmiddelen aanbieden en aantrekkelijk maken.

Doordat Shuttel gebruikt kan worden voor de meeste vormen van vervoer, zoals deelauto’s en -fietsen, maar ook openbaar vervoer, is het de all-in oplossing waar we naar op zoek waren. En, niet onbelangrijk ook de dagen dat de werknemers thuiswerken worden met Shuttel vastgelegd. Alles komt vervolgens samen op één factuur, dit is ontzettend makkelijk.”

Per saldo houden werknemers meer over
Daarnaast zit er voor de consultants bij Nextview nog een belangrijk, fiscaal voordeel aan het gebruik van Shuttel. Nienke legt het uit: “We hebben een tijdje geprobeerd om alleen met een mobiliteitsbudget te werken. Daar zitten -om het maar eenvoudig te zeggen- belastingtechnisch wat nadelen aan. Shuttel biedt fiscale optimalisatie aan door eerst reiskosten van een mobiliteitsbudget af te halen, voordat er belasting over geheven wordt. Zo voorkom je dat je geld weggooit en houden werknemers per saldo meer over.”

Nienke legt uit hoe Nextview met Shuttel werkt: “iedere medewerker ziet in de app zijn of haar mobiliteitsbudget staan. Iedere transactie kunnen ze volgen. Wanneer ze aan het eind van de maand nog budget over hebben, wordt dit restantbedrag overgemaakt. Zo weet iedereen in real-time waar ze aan toe zijn en hoeveel budget ze nog hebben. Dit wordt door de medewerkers als erg waardevol ervaren. Ook de flexibiliteit in verschillende mobiliteitsopties is mooi meegenomen. Voor onze backoffice medewerkers is het vooral heel prettig dat alles op één factuur terechtkomt.”

Duurzaamheid
Als gecertificeerde B-corporation heeft Nextview duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ook het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen speelde volgens Nienke een rol bij de keuze voor Shuttel. “Als bedrijf willen wij in 2030 de helft van onze uitstoot van broeikasgassen reduceren en in 2050 helemaal net zero zijn. Shuttel helpt hieraan mee, omdat het inzichtelijk maakt waar de medewerker zijn mobiliteitsbudget aan besteedt. Zo kun je gericht kijken wat je kan doen om duurzamere vervoersmiddelen te stimuleren. Maak je de fiets of het OV nét wat aantrekkelijker dan de auto, dan zul je zien dat medewerkers hier ook sneller gebruik van maken.”

Nextview maakt nu een half jaar gebruik van Shuttel. En dat bevalt prima, vertelt Nienke. “Ik denk dat als je mensen meer vrijheid geeft in hoe ze hun mobiliteitsbudget besteden, ze deze ook graag pakken. Verder denkt het team van Shuttel ook erg pro-actief mee met nieuwe ontwikkelingen, die soms snel gaan. Met het oog op de toekomst willen we meer gaan kijken naar de mogelijkheden om duurzaamheid te stimuleren. Het is fijn dat we nu een platform hebben gevonden waarmee we gericht onze doelstellingen kunnen bereiken.