Overzicht

Shuttel behaalt wederom ISO 27001 certificaat

Artikel 26 februari 2024 Leesduur: 0 - 1 minuten

Shuttel, mobiliteitsaanbieder voor werkend Nederland, heeft wederom het ISO-27001 Certificaat ontvangen uit handen van het onafhankelijke audit- en certificatiebureau Brand Compliance. Hiermee kan Shuttel onafhankelijk aantonen dat de beveiliging en privacy van de dienstverlening voldoet aan deze erkende normen.

De hercertificering is een bevestiging dat Shuttel haar processen rondom informatiebeveiliging beheerst en aantoonbare maatregelen heeft getroffen tegen informatiebeveiligingsrisico's. Shuttel voldoet hiermee aan de belangrijkste internationale kwaliteitsnorm rondom bedrijfsvoering en informatiebeveiligingsmanagement.

Privacybeveiliging is een blijvend proces
De hercertificering in 2023 laat zien dat Shuttel haar klant- en werknemers informatie effectief beschermt en alle risico’s op het gebied van informatiebeveiliging worden gedocumenteerd en risicoblootstelling tot een absoluut minimum worden beperkt. Het blijft de komende jaren belangrijk om deze status wederom vast te blijven houden. Privacy en beveiliging is en blijft voor ons cruciaal.

De risico’s van een inadequate informatiebeveiliging zijn immers erg groot. Een data incident heeft namelijk niet alleen financiële gevolgen, ook de bedrijfsreputatie lijdt eronder. Het is dus erg belangrijk om scherp te hebben waar welke gegevens worden bewaard, wie erbij kan en wat er gebeurt als er een lek of data hack wordt geconstateerd. Met de toenemende hoeveelheid aan informatie is het van belang dat Shuttel een helder en daadkrachtig beleid heeft om informatie veilig te houden en te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, gebruik of openbaarmaking.

Met deze nieuwe succesvolle hercertificering toont Shuttel opnieuw aan dat zij haar bedrijfsvoering op het gebied van informatiebeveiliging met een brede toepasselijkheidsverklaring beheerst. 

Het ISO 27001-certificaat is uitgegeven door Brand Compliance, een Europese Conformiteit beoordelende instelling die internationaal erkend wordt om haar expertise en heldere, persoonlijke aanpak.

Bekijk hier het certificaat (2023)

ISO 27001:2017