Overzicht

Vallei Auto Groep gaat Shuttel-diensten aanbieden

Artikel 12 februari 2021 Leesduur: 0 - 1 minuten

De verandering in mobiliteitsbehoefte van veel Nederlanders is door de coronacrisis in een stroomversnelling geraakt. Werkgevers willen hun medewerkers meer mogelijkheden bieden om veilig en flexibel te reizen van en naar hun werk. En nu thuiswerken langzaamaan het nieuwe normaal is geworden, vraagt dit om flexibele reisopties, thuiswerkvergoedingen en een ander mobiliteitsbeleid. Om werkend Nederland deze veranderingen te laten omarmen gaat Vallei Auto Groep de samenwerking aan met mobiliteitsaanbieder Shuttel.

Veranderende mobiliteitsbehoefte

Sinds het uitbreken van de coronacrisis in Nederland, is thuiswerken de nieuwe norm. Een groot deel van het land werkt voornamelijk vanuit huis. Die toename in thuiswerken betekent vanzelfsprekend niet dat werknemers nooit meer naar hun werk reizen of dat zij geen zakelijke ritten meer maken. Ze zullen dit echter minder frequent en onregelmatiger doen, wat van werkgevers om een flexibeler inrichting van hun mobiliteitsbeleid vraagt. Naast de overduidelijke stijging van het aantal mensen dat thuiswerkt, kunnen thuiswerkers niet altijd meer rekenen op een gegarandeerde reiskostenvergoeding.

Vanaf 1 april 2021 is de ‘oude’ wet- en regelgeving rondom reiskostenvergoedingen weer van kracht, waardoor veel bedrijven besluiten te stoppen met hun vaste vergoedingen. De wet is immers niet ingericht op de veranderde mobiliteitssituatie. Hierdoor is er in toenemende mate aandacht voor flexibeler reizen. Zeker als dit in lijn ligt met de maatschappelijke tendens ‘groener’ onderweg te zijn.

Logische samenwerking

Algemeen Directeur Bert de Kroon van Vallei Auto Groep: “Met de veranderende regelgeving en de technologische ontwikkelingen ontstaan nieuwe of ineens gunstige mobiliteitsvormen. We krijgen steeds vaker de vraag vanuit onze zakelijke klanten naar aanvullende mobiliteitsoplossingen. Naast onze eigen laadoplossingen van e-asy op weg breiden we onze dienstverlening nu verder uit met de mobiliteitskaart van Shuttel, onder de noemer flexibel op weg.”

Dit geeft klanten van Vallei Auto Groep toegang tot alle vormen van vervoer: trein, bus, tram, metro, (deel)auto/scooter, taxi en/of fiets, inclusief bijbehorende diensten zoals parkeren. Daarnaast biedt het klanten van Vallei Auto Groep om via Shuttel de administratie rondom reiskosten- en thuiswerkvergoedingenvergoedingen helemaal te laten organiseren. Hierdoor neemt de administratieve last voor de werkgever aanmerkelijk af.

Over Vallei Auto Groep

Vallei Auto Groep is de officiële Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens-dealer in de Vallei-regio. Klanten kunnen terecht voor een uitgebreide range aan modellen, financiering, leasing, onderhoud en reparatie, schadeherstel, onderdelen en accessoires. Met een eigen leasemaatschappij (Vallei Autolease), een schadebedrijf en een verhuurafdeling (Vallei Autoverhuur), biedt Vallei Auto Groep een volledig dienstenpakket aan.