Overzicht

CO2-rapportageplicht stimuleert duurzaamheidsinitiatieven en reisgedrag

Artikel 23 juni 2023 Leesduur: 0 - 1 minuten

Per 1 januari 2024 gaat de nieuwe maatregel in waarbij een CO2-rapportageplicht gaat gelden voor bedrijven met meer dan 100 medewerkers. Voor werkgevers klinkt het misschien als extra administratie, maar dat hoeft lang niet zo te zijn. Het stimuleert bedrijven en werknemers juist om anders te denken over hun reisbewegingen.

In een speciaal katern van Financieele Dagblad legt Directeur Klaas Pieter Roemeling uit hoe Shuttel ziet dat werkgevers en -nemers meer gaan nadenken over hun mobiliteitsbeleid. Dat leidt juist naar nieuwe duurzaamheidsinitiatieven en mobiliteitsoplossingen: “We stimuleren werknemers om milieuvriendelijke vervoersmiddelen te kiezen en optimale routes te plannen. Dit heeft een positieve invloed op zowel de leefomgeving als het milieu. Het verduurzamen van mobiliteit is een essentieel onderdeel van de strijd tegen klimaatverandering. Shuttel wil bedrijven en hun werknemers helpen om deel uit te maken van de oplossing.”

Hierbij speelt het verder kijken dan de wettelijke vereisten een grote rol. Door mee te denken met de bedrijven en hun vraagstukken zorgt Shuttel voor een slimme, schone én duurzamere toekomst.

Lees het gehele artikel via deze link

Hoe zet The Digital Neighborhood Shuttel in? | Shuttel | Regelen van de verplichte CO2 rapportageplicht, stimuleren duurzame mobiliteit en inzicht in de mobiliteitsbehoefte

Aan de slag met jullie mobiliteit?

Shuttel maakt mobiliteit binnen jullie organisatie (kosten)efficiënter, duurzamer en gemakkelijker — zo ook de verplichte CO2-rapportage. Vraag nu een gratis demo aan en ontdek waarom al meer dan 125 grootzakelijke organisaties voor Shuttel hebben gekozen.

Maak een afspraak