Overzicht

CO2-rapportage gaat door en Shuttel introduceert CO2-module

Artikel 8 augustus 2023 Leesduur: 0 - 1 minuten

update: De CO2-rapportage gaat door vanaf 1 januari 2024, maar de verplichting gaat in op 1 juli 2024.

De val van het kabinet in juli en de geplande verkiezingen in november heeft geleid tot vragen over de toekomst en invoering van de CO2-rapportage. Inmiddels is bekend geworden dat de CO2-rapportageplicht niet controversieel is verklaard. De CO2-rapportage gaat dus door. Om aan alle behoeften van onze klanten rondom de CO2-rapportage te voldoen introduceren we de CO2-module.

De CO2-rapportage is niet controversieel verklaard

De Tweede Kamer heeft de CO2-rapportageverplichting als ‘niet controversieel’ verklaard. Dit betekent dat de verplichting, bedacht in het huidige demissionair kabinet, niet hoeft te worden uitgesteld tot een nieuw kabinet is aangesteld. De Kamer ziet geen aanleiding tot significante bezwaren. De CO2-rapportageverplichting gaat daarom gewoon vanaf 1 januari 2024 in.

Shuttel introduceert: CO2-module

Dankzij de waardevolle inbreng van onze klanten zijn we ons bewust geworden van de uitdagingen bij de CO2-rapportage voor medewerkers die een vaste reiskostenvergoeding ontvangen. Enerzijds voorzien wij in de CO2-rapportage voor de groep medewerkers die met Shuttel reist. Anderzijds zijn er medewerkers met een vaste reiskostenvergoeding via het HR-systeem die buiten onze huidige rapportagemogelijkheden vallen. Dit resulteert in meerdere databronnen, wat de CO2-rapportage complexer en tijdrovender maakt.

Als antwoord op deze uitdaging zijn we druk bezig met de ontwikkeling van de CO2-module. Deze is specifiek ontworpen om medewerkers met een vaste reiskostenvergoeding eenvoudig te integreren in de CO2-rapportage. Deze module vormt een naadloze aanvulling op onze huidige diensten, zodat alle behoeften rondom de CO2-rapportage worden vervuld.

We hebben de uitleg van de CO2-module uitgewerkt in een overzicht. Download deze hier. Is je interesse gewekt? Neem dan contact op met je accountmanager bij Shuttel of maak een afspraak via onderstaande blok voor meer details.

Hoe zet The Digital Neighborhood Shuttel in? | Shuttel | Regelen van de verplichte CO2 rapportageplicht, stimuleren duurzame mobiliteit en inzicht in de mobiliteitsbehoefte

Interesse in de CO2-module voor een volledige CO2-rapportage?

Ben jij een werkgever met 100 of meer medewerkers? Dan ben je vanaf 2024 verplicht om zakelijke CO2-uitstoot te gaan registreren. Bij Shuttel helpen we je graag op weg naar een duurzame toekomst op een efficiënte manier.

Maak een afspraak