Shuttel-thuiswerkvergoedingen-groot.png

Thuiswerkvergoedingen: dit is er mogelijk

We werken met z’n alle steeds vaker thuis. Deze nieuwe manier van werken heeft voor zowel werkgever als werknemer voordelen. Het is dus logisch dat medewerkers ook na corona deels thuis willen blijven werken. Ook het kabinet ziet deze verandering en gaat per 1 januari 2022 het vergoedingenbeleid voor thuiswerken wijzigen. Op deze pagina vertellen we je alles wat je over thuiswerkvergoedingen moet weten, wat de voordelen en nadelen zijn en wat wij voor jou kunnen doen.

Wat gaat er veranderen?

Op 21 september 2021 kondigde het demissionair kabinet aan het vergoedingenbeleid voor thuiswerken te wijzigen; thuiswerken mag per 1 januari 2022 tot 2 euro onbelast vergoed worden. Deze wijziging is het gevolg van de trend, dat voor veel organisaties thuiswerken een structureel karakter heeft gekregen. Voorheen konden werkgevers alleen budget uit de vrije ruimte in zetten om hun werknemers te vergoeden voor de kosten die zij maken met het thuiswerken. Dat was voor veel organisaties geen ideale oplossing.

Het huidige voorstel is als volgt:

  • Per 1 januari 2022 mag een werkgever thuiswerkdagen tot maximaal 2 euro per dag onbelast vergoeden.
  • Over deze vergoeding hoeft geen loonheffing betaald te worden.
  • De huidige onbelaste reiskostenvergoeding van maximaal 0,19 euro per kilometer blijft gehandhaafd. De werkgever kan per dag óf de thuiswerkvergoeding, óf de reiskostenvergoeding geven.

Waarom is thuiswerken nu zo aantrekkelijk?
Dat komt doordat veel werknemers er achter zijn gekomen dat het veel voordelen met zich meebrengt. Zo kunnen zij makkelijker privé met werk combineren, is hun productiviteit hoger en kunnen zij zelf hun tijd effectief indelen. Daarnaast reist een werknemer minder, wat zorgt voor minder filestress én minder CO2-uitstoot. Dit past dan weer voor veel organisaties goed in het duurzaamheidsbeleid.

Ook voor werkgevers is het nieuwe vergoedingenbeleid voor thuiswerken een uitkomst. Tot het einde van het jaar is een werkgever 3,60 euro per dag kwijt om de thuiswerkers een netto vergoeding van 2 euro uit te betalen. Na 1 januari 2022 is het dus per dag 1,60 euro goedkoper.

Thuiswerken1.png

Thuiswerkkosten wegstrepen tegen reiskosten

Nu de thuiswerkvergoeding vanaf 2022 tot 2 euro onbelast wordt, kun je deze wegstrepen tegen de kosten die je zou maken als je medewerker wel naar hun werkplek reist. De gemiddelde reiskosten voor woon-werkverkeer bedragen namelijk 7,50 euro per dag. Werken je werknemers twee tot drie dagen per week thuis, dan bespaar je meer dan 70 procent aan (reis)kosten!

Wat kan ik hiermee?

De optie om thuiswerkdagen onbelast te kunnen vergoeden tot 2 euro, verlaagt de eventuele drempel voor dit type vergoedingen. Je mobiliteitsbeleid kan immers verruimd worden met een vergoede thuiswerkoptie zonder negatieve fiscale consequenties. Evengoed kun je nog twijfelen over de administratieve en fiscale haalbaarheid van deze vergoedingen.

Met Shuttel heb je de oplossing in handen. Wij ontzorgen je volledig op het gebied van mobiliteit en thuiswerken. Zo houden we thuiswerkdagen en gemaakte reizen voor je medewerkers bij. Daarbij zorgen we ook voor de volledige administratieve afhandeling. Je ontvangt één overzichtelijke factuur voor alle mobiliteittransacties en krijgt een uitgebreide rapportage met de uit te keren thuiswerk- of reiskostenvergoedingen. Shuttel betekent meer keuzevrijheid voor je medewerkers en minder administratieve rompslomp voor jou als werkgever.

Shuttel-App.png

Mobiliteit voor bedrijven, van klein tot groot

Wat je beweegredenen als organisatie ook zijn: keuzevrijheid, kostenbesparing of het stimuleren van duurzaamheid of thuiswerken? Voor ZZP'ers, MKB'ers, grootzakelijk of de publieke sector: we hebben altijd een oplossing die past.

Bekijk onze mogelijkheden

Alle voordelen op een rij

  • Minder administrative last: één overzichtelijke factuur
  • Altijd saldo op je kaart: nooit meer voorschieten en declareren
  • Eenvoudig woon-werk en zakelijke kilometers registreren
  • Kosten beheersbaar: betaal alleen naar gebruik
  • Na drie declaraties de abonnementsprijs voor een geheel jaar terugverdiend
  • Passende vergoeding voor thuiswerkers
Alle voordelen van Shuttel
whitepaper-mockup-groot.png

Lees ook onze uitgebreide whitepaper

De verandering in wetgeving rondom reiskostenvergoedingen heeft grote gevolgen voor je administratie. Want werknemers moeten elke reis voorschieten, kilometers registreren en declareren. Kortom veel gedoe. En veel onzekerheid. Want hoe vaak gaan we straks naar kantoor? Bedrijven en organisaties hebben nog maar weinig tijd om hun keuze te maken met betrekking tot hun mobiliteitsbeleid. Wat is wijsheid? Om je op weg te helpen, hebben we de mogelijkheden onderzocht en uitgewerkt in een uitgebreide whitepaper.

Download gratis whitepaper

Klaar om te Shuttelen?