Overzicht

Klaas Pieter Roemling bij BNR Mobility over de veranderingen in 2024

Artikel 2 januari 2024 Leesduur: 0 - 1 minuten

Op nieuwjaarsdag was onze directeur Klaas Pieter Roemeling te gast bij BNR Mobility om te praten over de belangrijke veranderingen in 2024. Een centraal thema is de verhoging van de onbelaste reiskosten- en thuiswerkvergoedingen vanaf 1 januari 2024.

Luister naar het volledige interview met Klaas Pieter Roemeling op BNR Nieuwsradio.

Verhoging vergoedingen en duurzame mobiliteit

De reiskostenvergoeding stijgt van €0,21 naar €0,23, terwijl de thuiswerkvergoeding een sprong maakt van €2,15 naar €2,35. Shuttel ziet een opvallende trend waarbij steeds meer bedrijven zich inzetten voor een (duurzamer) mobiliteitsbeleid. Mobiliteit is niet langer slechts een arbeidsvoorwaarde; het is een cruciaal element geworden in het aantrekken en behouden van talent. Hybride werken is nu de norm, met flexibiliteit als sleutel. Bedrijven passen hun reiskostenvergoedingen aan om verschillende vormen van mobiliteit, zoals fietsen, te stimuleren.

CO2-rapportageverplichting

Een andere ontwikkeling die Klaas Pieter bespreekt, is de verplichte CO2-rapportage vanaf 1 juli 2024. Hoewel sommige bedrijven hierop voorbereid zijn, staan anderen nog voor een uitdaging. De overgang naar hybride werken heeft de administratieve last van het vastleggen van diverse reizen vergroot. Shuttel staat klaar om bedrijven te ondersteunen bij het voldoen aan deze nieuwe verplichtingen. Meer weten? Lees hier verder.

Shuttel staat als mobiliteitspartner klaar om je te begeleiden door de uitdagingen van 2024. Maak van 2024 een jaar vol flexibele en duurzame mobiliteit.