Overzicht

ZZP’er van het Jaar: Jelle Threels

Artikel 19 november 2020 Leesduur: 0 - 1 minuten

Jelle Threels heeft de publieksprijs gewonnen bij de verkiezing van ZZP'er van het Jaar. De 31-jarige ondernemer uit Veenendaal is doof geboren, maar laat zich hierdoor niet uit het veld slaan. Een vrolijke man met humor en een doorzettingsvermogen waar velen van kunnen leren. Hij heeft zijn eigen schoonmaakbedrijf en zorgt ervoor dat bij zowel bedrijven als particulieren alles spik-en-span is. Het hebben van een beperking hoeft geen beperking te zijn in het (bedrijfs)leven, daar is Jelle het bewijs van.

Roer volledig omgegooid
Zes jaar geleden besloot Jelle Threels het roer volledig om te gooien. Hij nam afscheid van zijn bestaan als werknemer en besloot om op eigen benen te staan. Het begon met opdrachten als glazenwasser en schoonmaker. Het geld dat hij verdiende gebruikte hij om nieuwe materialen te kopen. En een ladder, zodat hij ook de hoogte in kon. Schoonmaakbedrijf Jelle Threels was geboren.

Schoonmaken bij bedrijven en particulieren
Jelle’s klantenportfolio is door de jaren heen enorm gegroeid. Jelle: “Ik maak bij elke opdracht van A tot Z schoon. De klanten die op dit moment in de agenda staan, zijn heel divers. Ik doe inmiddels veel meer dan ramen wassen alleen. Ik maak schoon bij bedrijven en particulieren, binnen en buiten. Van ramen tot dakgoten, van vloerreiniging tot het opleveren van een woning. Eigenlijk alles wel. Zolang ik de klant tevreden kan stellen, is het goed.”

‘Laat je niet tegenhouden door je beperking, wat dat dan ook is.’
Jelle is sinds zijn geboorte doof. Dit weerhoudt hem er niet van om zelfstandig te ondernemen. “'Hoewel ik door mijn beperking vaak al met 1-0 achtersta, wil ik me er niet door laten tegenhouden. Wat mij uniek maakt, is dat ik altijd net een beetje meer mijn best moet doen om mijn doel te bereiken. Dat zorgt voor bijzondere contacten en veel begrip en respect van anderen in het vak en zeker ook van de klanten.
Er wordt veel gepraat en geschreven over mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Maar niet iedereen die in deze vijver zwemt, heeft zin om af te wachten tot een werkgever zich meldt. Ik wil vooral vertellen en laten zien dat dove mensen ook tot heel veel in staat zijn. Laat je niet tegenhouden door je beperking, wat dat dan ook is. En zorg dat je plezier hebt in wat je doet. Dat is het allerbelangrijkste!”

ZZP’er van het Jaar: Shuttel kaart met € 1500 reistegoed
Jelle is niet voor niets door het publiek verkozen tot ZZP’er van het Jaar. Hij fungeert voor veel dove jongeren als rolmodel die ook de stap naar zelfstandig ondernemen willen maken. Hij heeft tijdens de verkiezing laten zien dat hij een enorm groot sociaal bereik heeft. En daarom is hij de terechte winnaar van de publieksprijs 2020. Hij ontvangt een Shuttel kaart met een reistegoed ter waarde van € 1500,-.

ZZP’er van het Jaar

Jelle Threels is al zes jaar een bekend gezicht in de schoonmaakwereld. Wil je meer weten over Jelle en zijn onderneming?

Website Jelle Threels
“Laat je niet tegenhouden door je beperking, wat dat dan ook is. En zorg dat je plezier hebt in wat je doet. Dat is het allerbelangrijkste!”

Jelle Threels
Zelfstandig ondernemer

ZZPer van het jaar Shuttel