Overzicht

10 tips om te besparen op je brandstofkosten

Artikel 24 maart 2022 Leesduur: 0 - 1 minuten

Het is je vast niet ontgaan: de prijzen voor brandstof worden steeds hoger. De huidige adviesprijs voor benzine ligt inmiddels al ruim boven de €2,30 per liter en gaat zelfs richting de €2,50. Voor diesel betaal je gemiddeld tussen de €2,10 en €2,30 per liter. Gelukkig zijn er nog veel mogelijkheden om geld te besparen bij het tanken!

Tips voor goedkoop tanken

Met onderstaande tips tank je goedkoper en hoef je minder vaak naar het tankstation. Stimuleer jouw personeel om minder brandstofkosten te maken met deze 10 tips:

Kies voor onbemand

Bij onbemande tankstations tank je tot wel 0,16 cent per liter goedkoper. Ongeveer de helft van alle tankstations in Nederland is onbemand.

In het weekend

Op maandag is de brandstofprijs meestal het hoogst, terwijl deze op zaterdag het laagst is. Door in het weekend te tanken kun je met gemak geld besparen.

Op het juiste moment van de dag

De brandstofprijzen kunnen gedurende de dag veranderen. Veel tankstations doen dit om op de concurrentie te reageren en slim gebruik te maken van de vraag op dat moment.

Tank als de brandstof bijna op is

Natuurlijk wil je niet met een lege tank komen te staan, maar het tanken van kleine beetjes brandstof is niet voordelig. Met een volle brandstoftank van 50 liter bespaar je met de huidige prijzen gemiddeld €7,50 per tankbeurt.

Niet tanken langs de snelweg

Aan de snelweg tanken is eenvoudig, het bespaart je tijd, maar het kost ook meer geld! Slechts 5% van alle tankstations zitten aan de snelweg. Gemiddeld kost zowel diesel als benzine bij een tankstation aan de snelweg 0,14 cent meer.

Geen dure/premium brandstof

Voor de meeste auto’s heeft het gebruik van premium brandstof geen voordeel en is de normale brandstof net zo goed.

Pas je rijstijl aan

Pas je rijstijl aan naar het nieuwe rijden. Zet je motor uit als je moet wachten in de file en kijk verder vooruit, zodat je minder hoeft te remmen.

Kies voor een zuinigere auto

Bespaar op de brandstofkosten door een zuinigere auto te rijden. Dit kan bijvoorbeeld een kleinere auto zijn, of een auto met energielabel A.

Zet in op elektrisch rijden

Elektrisch rijden zorgt ervoor dat je geen brandstof meer verbruikt, maar de auto oplaad aan een laadpaal. De stijgende brandstofkosten maken het elektrisch laden steeds aantrekkelijker.

Reis ook eens met het OV

Bespaar door de auto te laten staan! OV-kilometers zijn een stuk goedkoper dan auto kilometers. Ook bespaar je hiermee veel parkeerkosten.

Shuttel heeft de oplossing

De Shuttel tankkaart is het middel om het brandstofverbruik van je personeel in kaart te brengen. Zo zie je direct waar je op kunt besparen en kun je het personeel hierop aanspreken met behulp van bovenstaande besparingstips. Het is ook mogelijk om dure tankstations aan de snelweg en bemande tankstations op aanvraag uit te sluiten van onze tankkaart. Er blijven dan nog genoeg tankstations (2100) over om bij te tanken.

De voordelen van de Shuttel tankkaart op een rij:

  • Tanken, laden, parkeren en autowassen met een tankkaart.
  • 100% dekking bij alle tankstations in Nederland.
  • 6000 tankstations om bij te tanken in de Benelux.
  • Alles op een factuur.
  • Nooit meer bonnetjes bewaren.
  • Eenvoudig inzicht in de brandstofkosten en CO2 uitstoot.
  • Bespaar op de kosten van een boekhouder.
  • BTW teruggave gegarandeerd.

Bekijk ook onze laad propositie, die je makkelijk kunt upgraden naar een tank en laad propositie. Vraag voor meer informatie een vrijblijvend adviesgesprek aan.