Over CO2managers.nl

CO2managers.nl is een initiatief van Shuttel om bedrijven te informeren over de nieuwe wetgeving rondom verplichte CO2-rapportage. De Rijksoverheid werkt aan de invoering per 1 januari 2024 van een verplichte CO2 rapportage voor bedrijven met meer dan 100 medewerkers om negatieve klimaateffecten van werkgebonden personenmobiliteit (zakelijk verkeer en woon-werkverkeer) terug te dringen. Met de invoering van deze CO2-rapportageplicht legt de overheid bewust veel verantwoordelijkheid bij werkgevers, omdat werkgebonden personenmobiliteit verantwoordelijk is voor 45% van de totale CO2-uitstoot.

Veel organisaties zijn niet voorbereid op de administratieve taken die de aangekondigde CO2-maatregelen met zich meebrengen. In de CO2-rapportage moeten de jaarlijkse werkgebonden kilometers vastgelegd worden. Hierin dient op basis van het onderstaande gerapporteerd te worden:

  • Woon/werk en zakelijk verkeer
  • Aantal kilometers
  • Type vervoer (OV, auto, fiets, scooter, etc)
  • Type brandstof

Waarom een CO2-manager?

Vooral voor HR managers heeft deze wetwijziging de meeste gevolgen. Zij zullen naast hun dagelijkse werkzaamheden extra tijd moeten incalculeren voor het bijhouden van het woon-werk & zakelijk verkeer van hun medewerkers. Een baan apart…Het registreren van alle reizen van medewerkers kan heel complex zijn. Medewerkers maken gebruik van verschillende vervoersmiddelen en deze gegevens worden bijgehouden in diverse (HR)-systemen. Daarom introduceren we een nieuwe functie: de CO2-manager. Een onmisbare vacature die ieder bedrijf moet vervullen vóór 2024. Maar daar heeft toch niemand zin in? Gelukkig heb je hier helemaal geen CO2-manager nodig. Tenminste niet in dienst, maar als dienst!

De campagne rondom de CO2-manager draait rond de gewaarwording omtrent de regelgeving en op welke manieren bedrijven zich hierop moeten voorbereiden. Shuttel helpt hiermee. Shuttel haalt informatie uit verschillende bronnen en combineert deze, zodat bedrijven met gemak voldoet aan de CO2-rapportageplicht. Tevens helpt Shuttel de mobiliteit van morgen schoner, duurzamer en vooral slimmer vorm te geven.

Wie is Shuttel?

Sinds onze start in 2014 werken we bij Shuttel elke dag aan de mobiliteit van morgen. Als grootste aanbieder van mobiliteitskaarten in Nederland bieden we een antwoord op uiteenlopende mobiliteitsvraagstukken. Of je nu stuurt op duurzaamheid, hybride werken, flexibiliteit, kosten of juist vitaliteit. Zo helpen we werkend Nederland met mobiliteitsadvies en gebruiksvriendelijke mobiliteitsoplossingen voor constant veranderende mobiliteitsbehoeftes.

Meer weten over de verplichte CO2-rapportage?

De CO2-rapportageplicht zorgt voor extra administratie, uitdagingen, maar ook kansen rondom verduurzaming. In onze uitgebreide gratis whitepaper zetten we de overheidsplannen voor zakelijke mobiliteit voor je op een rij.

Van start met Shuttel