Administratie CO2 rapportage 2023

Data Analyst / Scientist bij Shuttel

Shuttel werkt aan een toekomst waarin mobiliteit niet alleen slimmer, maar ook schoner en duurzamer is. Met een goudmijn aan reisdata tot onze beschikking, streven we ernaar om elk aspect van vervoer toegankelijk en efficiënt te maken via een enkele geïntegreerde app/kaart, zonder de onnodige administratielast. Ben jij de Data Analyst of Scientist die uit grote hoeveelheden data waardevolle inzichten kan verkrijgen? Wij zoeken iemand die enthousiast is over het gebruiken van data voor het ontwikkelen van innovatieve proposities die Nederland duurzaam bereikbaar houden. Als deze visie je aanspreekt, kom dan ons team versterken voor 32-40 uur per week en help ons de toekomst van mobiliteit vorm te geven.

Bekijk de vacature

Met onze ambitie om heel werkend Nederland te laten 'shuttelen', optimaliseren we continu onze producten en diensten. Shuttel verzorgt mobiliteit voor meer dan 125 grootzakelijke klanten en faciliteert bedrijven bij de uitvoering van hun mobiliteitsbeleid. Met ruim 210.000 gebruikers die dagelijks gebruikmaken van onze diensten, beschikken we over een rijke hoeveelheid reisdata. We verwerken bijna 400.000 transacties per dag, waaronder OV, parkeren, tanken, laden, maar ook het registreren van ritten met eigen vervoer en thuiswerkdagen voor reiskosten- en thuiswerkvergoedingen.

Als Data Analyst / Scientist werk je aan uitdagende projecten, heb je de ruimte om te innoveren en te werken aan nieuwe oplossingen. Met jouw kennis over data en analytics help jij om slimmere beslissingen te nemen en draag je bij aan het verder verbeteren van onze dienstverlening.

Je verantwoordelijkheden zijn:

 • Het vertalen van businessvraagstukken naar concrete oplossingen;
 • Het ontwikkelen van schaalbare algoritmes en modellen;
 • Het presenteren van inzichten en resultaten, zowel intern als extern;
 • Het omzetten van data naar waardevolle informatie voor de organisatie en onze klanten;
 • Het experimenteren met nieuwe technieken en innovaties om onze diensten vooruit te helpen.

Wat ga je doen?

Als Data Analyst/Scientist bij Shuttel word je het kloppend hart van onze data-analyse. Je werkt nauw samen met de Product Owner BI en wordt een centrale figuur binnen ons IT-team. Ook werk je regelmatig samen met collega's van Innovatie, Marketing en Sales, evenals direct met onze klanten en partners. Jouw doel is om onze overvloed aan data te vertalen naar inzichten en informatie die zowel voor Shuttel als voor onze klanten van grote waarde zijn.

Met jouw expertise in data-analyse helpen je Shuttel en onze klanten om vooruitstrevende stappen te zetten. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van datamodellen die onze klanten ondersteunen bij het vormgeven van een duurzamer mobiliteitsbeleid. Daarnaast werk je samen met het innovatieteam aan het creëren van nieuwe producten en diensten, allemaal op basis van de rijke data die wij dagelijks verzamelen. Met jouw inzichten en modellen lever je een directe bijdrage aan de toekomst van mobiliteit.

Wat vragen we van jou?

Wij zijn op zoek naar een kandidaat met uitstekende communicatievaardigheden in zowel Nederlands als Engels, iemand die technische concepten en datacomplexiteit helder kan uitleggen en inzichten effectief kan presenteren. Je moet in staat zijn om behoeften van collega's en klanten te vertalen naar succesvolle projecten en concrete resultaten te leveren. Jouw leergierigheid, analytisch vermogen en creativiteit zijn essentieel.

Voor deze rol vragen we:

 • Een relevante HBO/WO-opleiding afgerond, bijvoorbeeld in Business Analytics, Econometrie, AI, of Data Science;
 • Ervaring met data analytics, data science methoden, en datavisualisatie-tools zoals Tableau en Power BI; kennis van programmeertalen is een plus;
 • Een analytische mindset, enthousiast om complexe problemen te ontrafelen en data in te zetten voor innovatie;
 • Bewezen vaardigheden in projectmatig werken met een sterke focus op resultaten;
 • Sterke communicatieve vaardigheden voor effectief stakeholdermanagement en het presenteren van resultaten;
 • Een proactieve houding in het samenwerken met collega's en klanten;
 • Ervaring in de mobiliteitssector en affiniteit met IT is een pre.

Wat bieden we jou?

Practice what you preach, natuurlijk krijg jij een prachtige black-edition Shuttel kaart voor al je woon-werk en zakelijke reizen. Daarnaast bieden we een marktconform salaris mét een aanvullend budget dat je kunt laten uitkeren of inzetten voor extra vrije dagen. Omdat ook je fysieke en mentale gezondheid bij ons hoog in het vaandel staat, kun je tevens gebruik maken van een divers aanbod aan gezondheids- en welzijnsactiviteiten.

Ook krijg jij:

 • Trainingen en cursussen om bij te blijven met de ontwikkelingen in het vakgebied;
 • Personeelskorting op onder andere fietsen, private lease en auto’s;
 • En last but not least: een gezellige werkomgeving waar je met je collega’s naast werkt, ook vrijdagmiddagborrelt, BBQ’t op het dakterras of meegaat met teamuitjes!

Waar ga je werken?

Jouw bureau staat in ons sfeervolle pand boven Amersfoort Centraal. Hier, boven de treinsporen, timmeren wij flink aan de weg als grootste aanbieder van zakelijke mobiliteitskaarten in Nederland. Shuttel bestaat al bijna 10 jaar en is een joint venture van Pon en Volkswagen Financial Services. Onze speerpunten zijn schonere, duurzamere en slimmere mobiliteit. Dit verzorgen wij inmiddels al voor ruim 125 grootzakelijke klanten als de Rijksoverheid, FrieslandCampina, KraftHeinz, Deloitte, Fugro en Decathlon.

De sfeer op kantoor is informeel. We groeien hard als organisatie, maar de lijnen tussen de 45 collega’s zijn kort. Je loopt makkelijk even langs bij je collega’s, kunt altijd iets vragen en je voelt snel thuis dankzij de dagelijkse gezamenlijke lunches. Omdat wij geloven dat je alleen kunt excelleren als je jezelf kan en mag zijn, vinden wij inclusiviteit erg belangrijk in ons team. Ook wordt dit excelleren nog verder gestimuleerd in de ruimte die je krijgt om actief mee te denken over verbeteringen en kansen voor jouw team of het bedrijf. En naast al dat werken, is er ook veel ruimte voor gezelligheid tijdens onze wekelijkse borrels of elk ander moment van de week dat we voelen dat het tijd is voor een feestje.

Shuttel-amersfoort-vacature-01

Interesse gewekt?

Denk je dat deze functie perfect bij jou past? Dan willen wij jou graag leren kennen. Neem direct contact op met Hannah Zoet via hannah@shuttel.nl. Voor vragen over de functie of verdere details kun je ook bij haar terecht.