Overzicht

Webinar: zakelijke mobiliteit na corona

Artikel 8 april 2021 Leesduur: 0 - 1 minuten

De wereld gaat weer langzaam open. Wat zijn de effecten voor het reisgedrag van medewerkers? Thuiswerken heeft tijdens de pandemie aangetoond dat vijf dagen naar kantoor gaan en veel (internationaal) reizen niet nodig is. Hoe pas je als organisatie je mobiliteitsbeleid hierop aan?

Nieuwe manier van werken
Bij veel organisaties is thuiswerken niet meer weg te denken. Deze nieuwe manier van werken heeft zo z’n voordelen, bijvoorbeeld meer vrijheid. Medewerkers kunnen immers zelf hun tijd indelen. Sporten, een wandeling maken of tussen de meetings door een wasje draaien - en dan 's avonds het werk afmaken - behoren ineens tot de opties. Dat zorgt bij een deel van de mensen voor minder stress en een verbeterde gezondheid. Niet zo gek dat medewerkers ook na corona bij voorkeur één tot drie dagen per week thuis willen werken.

Meer administratie
Maar er zit ook een keerzijde aan. Want per 1 juli 2021 controleert de Belastingdienst strenger op de juiste uitvoering van thuiswerk- en reiskostenvergoedingen. Je mag dan als werkgever alleen de reiskosten onbelast vergoeden voor de dagen dat er daadwerkelijk gereisd wordt. Werken je medewerkers thuis, dan mag je geen reiskostenvergoeding meer geven. Kortom veel gedoe. En veel onzekerheid. Want hoe vaak gaan we straks naar kantoor? En hoe geef je een passende (thuiswerk)vergoeding voor de dagen die je medewerkers thuiswerken of juist naar kantoor gaan.

Toekomst van mobiliteit
Onze mobiliteitsspecialist Jochem Reintjes sluit samen met Inge Keur (GVB) en Jekaterina Cechini (BVG) aan bij de gratis webinar van onze partner Tranzer op donderdag 27 mei om 17:00 uur. Onder leiding van Meindert Schut (BNR) wordt ingegaan op allerlei vragen en onderwerpen rondom de toekomst van mobiliteit.

Meld je gratis aan
Meld je (gratis) aan via deze link (webinar is op donderdag 27 mei om 17:00 uur).

Vragen?
Wil je meer weten over de mogelijkheden van Shuttel voor jouw medewerkers? Neem dan contact op met ons via advies@shuttel.nl of 033 - 303 4600.