Overzicht

Shuttel behaalt ISO 27001 certificaat

Artikel 3 december 2020 Leesduur: 0 - 1 minuten

Shuttel, mobiliteitsaanbieder voor werkend Nederland, heeft wederom het ISO-27001 Certificaat ontvangen uit handen van het onafhankelijke audit- en certificatiebureau Brand Compliance. Hiermee kan Shuttel onafhankelijk aantonen dat de beveiliging en privacy van de dienstverlening voldoet aan deze erkende normen.

Het is wederom een bevestiging dat we onze processen rondom informatiebeveiliging op de juiste manier hebben ingericht en beheerst. Wij voldoen hierdoor aan de belangrijkste internationale kwaliteitsnormen rondom bedrijfsvoering en informatiebeveiligingsmanagement.

Privacybeveiliging is een blijvend proces
De certificering laat zien dat Shuttel haar klant- en werknemers informatie effectief beschermt en alle risico’s op het gebied van informatiebeveiliging worden gedocumenteerd en risicoblootstelling tot een absoluut minimum worden beperkt. Het blijft de komende jaren belangrijk om deze status wederom vast te blijven houden, privacy en beveiliging is en blijft voor ons cruciaal.

Volgens Joëlle Stokkel, Operations en Development Manager van Shuttel, is informatiebeveiliging doorslaggevend in een succesvolle bedrijfsvoering. “Om kwaliteit te kunnen blijven bieden voor onze huidige en nieuwe klanten is privacybeveiliging erg belangrijk”. De risico’s van een inadequate informatiebeveiliging zijn erg groot. Het is dus erg belangrijk om scherp te hebben waar je gegevens staan, wie erbij kan en wat er gebeurt als er een lek of data hack wordt geconstateerd. Het is belangrijk dat we als mobiliteitsaanbieder een helder en daadkrachtig beleid hebben rondom deze zaken.

Doordat Shuttel wederom de ISO-certificering heeft weten te behalen blijft het voldoen aan zijn ambitie om voorloper te zijn op het gebied van zakelijke mobiliteit. Volgens Wesley van Dijken, Directeur Shuttel, kenmerkte Shuttel zich al als dienstverlener die het beheersen van risico's en duidelijke communicatie hoog in het vaandel heeft staan.

Het ISO 27001-certificaat is uitgegeven door Brand Compliance, een Europese Conformiteit beoordelende instelling die internationaal erkend wordt om haar expertise en heldere, persoonlijke aanpak.

Bekijk hier het certificaat